365 nap, számos munkaóra, számtalan kalaPP mű

2018-12-31 Írta: Attila
2018 kalaPP Művek

Itt van megint ez a papírtrombitázós-konfettis nap, elmesélek hát egy mesét egy bizonyos Kalapp vezetéknevű és Művek keresztnevű interszubjektív entitás 365 napjáról. Segítségemre lesz benne vagy egy tucatnyi link, egy oldalnyi szöveg, meg egy rövidke videó. Íme.

A tél jóformán el sem múlt még, terveztünk néhány kerti bútor összeállítást, amelyeken epedezve terpeszkedve lehetett várni a tavasz első napsugarait. Ezeket a munkák töltötték meg a műhelyt a leghidegebb hónapokban, na meg a raklap stílusú ágyak, amelyekből nem lehet eleget készíteni.

Februárban jött a WAMP, aztán meg a tévé járt nálunk, de az adást sajnos nem tudom linkelni, mert elfelejtettem megkérdezni, hogy mikor és milyen műsorban adnak, szóval még anyukámnak sem tudtam megmutatni :'(

Aztán gyorsan elmentünk a Garden Expo-ra megint, amiben az volt a legjobb, hogy csak berendezéskor kellett pakolni: amikor vége lett, nem volt mit hazahoznunk, mert a bútorokon, dekorokon, és a szórólapokon mind túladtunk (a műfű meg nem a miénk volt…).

Tavasszal

jött egy egészen különleges projekt, ami azóta is lázban tart bennünket. Indusztriál bútorokat készítettünk a budapesti White Hair szalonba, bontott, fűrészelt fenyő faanyagból, horganyzott fűtéscsövekből és különféle idomokból. Nagy favorit lett, pörgeti az agyunkat azóta is rendesen, hamarosan mutatjuk, milyen eredménnyel!

Ahogy ez a munkánk lezárult, ajtónkon kopogtatott az Instant-Fogasház, akik a megújuló belső terükbe akartak speckó patinás-szürkés-barnás asztallapokat és dohányzóasztalokat, meg pultokat, meg ezt-azt. Ez aztán olyan jól sikerült, hogy lett a munkának egy második és egy harmadik fázisa is! Az egyetlen probléma, hogy nem vittünk fényképezőgépet, szóval ezt nem mutattam azóta meg, és most sem fogom.

Jött az április, benne az újabb tévés szereplés, de komolyan mondom. Többet járnak a műhelybe a stábok, mint mi magunk, de komolyan mondom.

Az Allee bevásárlóközpontban pedig egy teljes hónapig ment a “Gondold újra” környezettudatossági hepöning, amelyen a mi bútoraink szolgáltatták a fenékalávalót.

Május-júniusban már bömbölt a rendezvényszezon:

vittünk könyöklőket a Zwack Open Air-re, ülőbútorokat a szentendrei Art Capital 2018-ra, mindenfélét a Telenor családi napjára, meg a Kincsem Parkba, meg a focivébé alatt a Westend tetőteraszán is mi voltunk a VIP bútorok.

Júliusban nyaralni mentünk, de ekkor történt a legemlékezetesebb házhoz szállítás is:

Augusztus elsején túllőttük magunkat, biztos lépésekkel közelebb araszolva a világvégéhez.

Nyár vége felé összeszedtük, mi alapján érdemes kerti bútort választani, és képzeljétek, az jött ki, hogy mi vagyunk a legjobb választás!

Ősszel

jött két új munkatárs, viszont elment egy régi, nagy űrt hagyva maga után :(

A következő hónapokat csendes, de szorgos munkával töltöttük, készülve egy tök új kollekcióval a 2019-es évre! Persze még közben bevettük Miskolcot, és elárultuk pár mocskos titkunkat a Gardenista-nak.

Azóta csöndben vagyunk, de csak azért, mert lázasan fejlesztünk. Új bútorainkkal elhagyjuk a raklap-stílust, és egészen más vizekre evezünk. Unikális darabok lesznek, de nem olyan kirívóan extravagánsak, hogy ne tudjátok beilleszteni egy átlagos enteriőrbe. De inkább majd mutatom. Januárban!

Boldog új évet!
– a kalaPP Művek csapata