Milyen kerti bútort vegyek?

2018-08-13 Írta: Attila
Prosecco raklap stílusú kerti bútor szett UV-álló huzattal

Javában dönget a kánikula, 40 fok van árnyékban, a teraszon meg csak néhány műrattan fotel napszítta roncsai meredeznek. Leülnék, kihasználnám a kertem relatív hűvösét, de nincs egy tisztességes kerti bútorom, amire ledobjam magam. A barátok is szekálnak: ott az a ragyogó terasz, hol a grillparti meg a borozás, amit beígértél? Ebből elég, kerti bútort vásárolok! De milyet?

Nem vagyok hebehurgya ember, nem az első impulzusok alapján döntök. Szeretek megfontoltan választani, így alaposan körülnézek a kínált kerti bútorok között. Van itt minden: nádfonatos, műanyag, kovácsolt vas, keményfa, párnázott, olcsó, drága, távolkeleti gagyerák, norvég csúcsminőség és még ezer és egy, ízlések és pofonok szerint.

Amit én szeretnék, hogy tartós legyen.

Szeretném, ha nem egy szezonra szólna a bútor. Utálom a szeméttermelést, így kizárom a legolcsóbb és a nagyon műanyagból készült kerti bútorokat. Legyen inkább drágább, de ne kelljen kidobnom jövő tavasszal. Vonzanak a természetes dolgok, és úgy gondolom, hogy a fa, mint alapanyag, eléggé tartós lesz.

Legyen párnázott!

Nem szeretek a hideg vason, vagy a csupasz fán ülni. A műanyagtól meg meredezik a hajam. Legyen párnázata a bútornak, mégpedig tisztességes szivaccsal, ami vastag és viszonylag kemény, hogy fel is tudjak állni belőle. Meg hogy ne rogyjon össze pár hónap után. Szeretnék nyilván huzatot is rá, szép színeset, és én kívánom kiválasztani a huzat tulajdonságait, hogy esőálló legyen-e, vagy elég a benti, hogy bírja-e rendesen a napfényt, vagy a szaletli alatt nem az a legfontosabb.

Legyen egyedi!

Nem szívesen teszek tucatdarabokat a teraszra. A grillezős cimbik is húznák a szájukat, na meg nekem is olyan lenne, mintha egy unalmasan berendezett szappanoperában élnék. Ha már egy kicsivel egyedibb mint a katalógusokban látható darabok, engem megvettek vele. Most jut eszembe, hogy a lábazat is elég sajátságos színű, ahhoz is passzolnia kellene. Nagyon örülnék, ha ugyanolyan színben készülhetne a kerti bútorom.

Az egyedi méretű bútor nagy előny.

A teraszomon van egy trükkös sarok. Elég lehetetlen a mérete, és egyszerűen nem találok olyan sablon méretű kerti ülőbútor garnitúrát, ami oda passzolna. Csináltatnom kellene egyet, de az vagy horrordrága, vagy egész egyszerűen képtelenség, hiszen a svéd gyártó nem fog nekem egy darabot készíteni spec méretben. Ha egyedi méretűt találok, amit a gyártó az én teraszomra szab, akkor behúzok neki egy jó nagy pirospontot!

Kerti bútort szállítással

Nekem egy biciklim és egy kutyám van, nyilván nem tudom elhozni a bútort. Meg a lumbágóm is kiújult, nem emelhetek nehezet. Szeretném, ha nekem csak a végleges helyet kellene megmutatnom, és kisimult arcú kedves handlék állítanák pozícióba.

Kedves Hölgyem, Kedves Uram! Kiértékeltük a kérdőívet és a fenti pontok alapján az alábbi kerti bútort javasoljuk Önnek, mint tökéletes megoldást:

Egyedi méretű designbútor raklap stílusban, minőségi faanyagból, választható színben, választható párnázattal, szállítással és szereléssel együtt – a kalaPP Művektől. Három remek összeállítást kínálnak, de a bútorok személyre szabhatósága miatt ezek kombinálása elé is nyitottan állnak:

BUGSY sarokszett: Négy elemből álló, raklap stílusú teraszbútor szett sarokba, asztallal, 5-6 fő részére

BUGSY raklap sarok ülőbútor szett

FRISCO sarokszett: Raklap stílusú karfás kerti sarokbútor szett öt elemből, 5-7 személy részére, vastag párnázattal, asztallal, lábtartóval/asztalkával

Frisco kerti bútor sarokszett

PROSECCO ülőbútor szett: Raklap stílusú karfás kerti bútor szett négy elemből, 5-6 személy részére, UV-álló vastag párnázattal, üvegezett asztallal

Prosecco raklap stílusú kerti bútor szett UV-álló huzattal

Ejha, a kutyafáját! Még garanciát is adnak rá! És ki is szállítják! Nos igen, valami ilyesmire gondoltam! Este megbeszélem a kedvesemmel, döntünk, és írom a megrendelést. Köszönöm a RatRacer információs szolgálatnak a segítséget! Máskor is magukat hívom! Apropó, akciós kávéfőzőt keresek, arra nem tudnak valamit?