Indusztriál bútorok a budapesti White Hair Salon-ban

2018-05-14 Írta: Attila
White Hair Salon bútorok, kalaPP Művek

Mindig izgalmas, ha egy olyan képpel kopogtat hozzánk a megrendelő, amit úgy lekoptatottak már az internet megosztás-hullámjai és lájk-örvényei, akár a kavicsokat a folyóvizek. Tavasszal egy rémesen menő fotót kaptunk, hogy készítsünk bútort az alapján, egyből 12 darabot. Íme a sztori.

Az eredeti fotón egy tükrös fésülködőasztal szerepel, amely úgy néz ki, mintha egy régi bútor elemeinek felhasználásával, valamint némi fűtéscső és egy szép nagy tükörlap összeeszkábálásával alkották volna meg. Kis nyomozás után meg is lett a tettes, aki nem kevesebb, mint hatszázezer forintnyi dollárért árulta. Per darab. Plusz szállítás.

Tény viszont, hogy gyönyörű bútor! Ezt szerette volna a budapesti White Hair Salon az Allee-beli üzlethelyiségük megújításához installálni, pontosabban 12 ilyen munkaállomást terveztek a helyre. Itt jöttünk a képbe mi, akik az adott méretekkel, de az eredeti arányok alkalmazásával igyekeztünk hűek maradni a vágyott bútordarabhoz.

Mint minden igazán unikális darabnál, itt is voltak nem várt, mondhatni vis maior helyzetek – tudjátok például, hogy csőidomok úgy vannak kiképezve, hogy egy-két centi behajtása után direkt megszoruljanak a csövek? Na, hát már mi is tudjuk.

Elhasználtunk néhány kilométernyi csövet, elhajtottunk néhány kanyarnyi menetet, egy egész iskolára való idomot felszereltünk, beépítettünk egy hadseregnek elegendő tükörlapot (szerintem a seregben nincs is tükör, vagy tévedek?), és akkor még a faanyagról nem is beszéltem!

Bontott, pontosabban újrahasznosított deszkából dolgoztunk, ám a szokásostól eltérően ezúttal nem gyalult anyagból építkeztünk, hanem a nyersen fűrészelt fenyő adta textúrát kihasználva nyertük el a bútor varázslatos mintázatát és a vágyott hatást.

Mutatok pár képet, mert elvesztem ebben a körmondatban:

White Hair Salon bútorok, kalaPP Művek

White Hair Salon bútorok, kalaPP Művek

White Hair Salon bútorok, kalaPP Művek

White Hair Salon bútorok, kalaPP Művek

White Hair Salon bútorok, kalaPP Művek

Itt tudjátok meglesni a reakciókat. Nektek bejön? Itt alul van a lájk gomb, ha.