Íme a raklapok legegyszerűbb szétszedése

2016-05-04 Írta: Attila

A raklapok legegyszerűbb szétszedésének módjairól szeretnék írni nektek. De nem tudok. Mivel a raklapokat nem egyszerű szétszedni. Nem, nincs egyszerű módja. Próbálkozhatsz vasfűrésszel, pajszerekkel, kalapáccsal, szöghúzóval, tuti, hogy jópár darabba beletörik majd a bicskád. Vagyis nem a bicskád, hanem maga a raklapdeszka, amit éppen feszegetsz.

Ha jót akarsz magadnak, akkor beszerzel egy orrfűrészt (lehet bérelni ilyet napi párezer forintért), vagy veszel szép deszkákat egy fatelepen, és nem állsz neki raklapokkal szenvedni. Jobban jársz, hidd el!

Vagy szerezz egyutas raklapokat…

amelyek ugyan nem olyan megbízható minőségűek, mint az EU-s raklapok, de némelyiküket mégis könnyebb szétszedni, mert csak kapcsokkal vannak összerakva. Ezeket meg ki tudod feszíteni egy L alakú lapos vasdarabbal, pajszerral, vagy egy görbe, de erős csavarhúzóval. Akárhogy is csinálod, viselj kesztyűt, mert nagyon könnyen meg lehet sérülni közben.

Ez egy egyutas raklap a nyomdaiparból

Ha mégis mindenáron EU-s raklapból akarsz bútort készíteni…

akkor azt javaslom, hogy előre tervezz gondosan meg mindent, és olyan bútor elkészítése legyen a célod, amelyhez minél kevesebbet kell bontani a raklapot. Legyen inkább kicsit mélyebb az a raklap pad, nagyobb az az ágy, vagy szélesebb az asztal, de ha nem muszáj, ne állj neki darabolni, mert nem jársz jól. Szép az élet 120×80 cm-ben is, hidd el!

Ha meg mindenképpen darabolni akarsz, és nem győzöd a munkát, keresd a Szupercsapatot!