Az 5 legjobb csináld magad karácsonyfa ötlet

2017-12-19 Írta: Attila

Közeleg a karácsony, de még éppen van idő összecsavarozni egy kreatív, egyedi karácsonyfát azoknak, akik nem bírják nézni, hogy minden évben több tízezer fenyőcskét vágnak ki, hogy viszonylag értelmetlen halált haljanak. Összeszedtem nektek öt egyszerű és mutatós csináld magad karácsonyfa ötletet!

Utálom látni vízkereszt után azt a sok kidobott fát a sarkokon. Egyeseken rajtuk lóg a szaloncukor papírja, mások meg még teljes tűlevél pompában vannak a kukáknak borítva. Ha egy idegen civilizáció egyszer a Földre látogat, biztosan ez lesz az egyik legkevésbé megérthető szokásunk számukra…

Összeszedtem nektek néhány alternatív karácsonyfa-ötletet, amelyet ti is meg tudtok valósítani, és kikerülhetitek vele a fenyővásárlást. Olyan ötletek ezek, amelyek jövőre is felhasználhatók, legfeljebb egy kis frissítést igényelnek.

1. Karácsonyfa raklapból

csináld magad karácsonyfa ötlet

Végy egy igazi, ríl raklapot, jelöld be a neked tetsző háromszöget, ess neki a dekopírral, és máris megvan a kívánt forma! Persze igényesebb, ha adsz neki a csiszolópapírral, és úgy teljes, hogy lefested valami jó kis színre. Ajánlom a fehért, ha a sötétzöldet unalmasnak érzed! (A pró felhasználók talpat is adnak a fának, hogy ne a falnak döntve kelljen applikálni!)

2. Csináld magad karácsonyfa bontott raklapdeszkából

csináld magad karácsonyfa ötlet

Ezen a képen azért van két látszólag eltérő karácsonyfa, mert elkészítésüket tekintve nem is olyan különbözőek! A bal oldali kicsit egyszerűbb, de a deszkák hossza több számolgatást igényel, hogy arányosan nézzen ki a kész fa. A jobb oldalon látható fát pedig a legjobb úgy elkészíteni, hogy szorosan egymás mellé teszed a deszkákat (akár ragaszthatod is), és utólag vágod egyenesre egy dekopír segítségével. A talp és a polcocskák már rád vannak bízva ;)

3. 3D kreatív karácsonyfa deszkából

csináld magad karácsonyfa ötlet

A bal oldali fotó nagy karriert futott be az interneten. Minden évben újra és újra felbukkan, de nagyon kevesen próbálkoznak a megvalósítással. A mi verziónk a jobb oldali, rendhagyóan koromfeketére festett fa, amelyet úgy készítettünk, hogy össze lehessen csukni, és az ünnepek után akár a ruhásszekrényben is elfér. Fogod a deszkákat, kiszámolod a vágyott mérethez illő deszkahosszokat, és összeerősíted őket. Mi spéci vasmaggal bolondítottuk, amolyan kalaPP-os módon.

4. Falra akasztható alternatív karácsonyfa

csináld magad karácsonyfa ötlet

Ez egy meglehetősen jó megoldás, ha kicsi a lakás, vagy nem akarjátok kerülgetni a fát, esetleg a macskátok hadilábon áll a fenyőkkel. Polcos, praktikus, pofás, akasztókra lehet az angolszász kultúrkör zoknijait felaggatni, ha éppen úgy tetszik. A balos egy jól sikerült netes kép, a jobbos a mi verziónk, amellyel nemrég a wamp-on találkozhattál. Ha jól körülnézek, akad még ebből is – ha megtetszik, keress itt! Az elkészítése az már level3-as, mert megfelelő szögekben kell levagdosni a deszkák végeit.

5. Sarok karácsonyfa

csináld magad karácsonyfa ötlet

Egy ötös listába természetesen mindig kell kakukktojás! Ez itt az, mert ugyan zseniálisan jól néz ki, nem mindenhová lehet installálni egy ilyen karácsonyfát. Ha van konkáv sarkod, ahol megfúrható a fal, ne hagyd ki! :)

Boldog karácsonyt kívánok nektek!